Het grote schrijversinterview met Vonne van der Meer

In de reeks Het Grote Schrijversinterview interviewt programmamaker (De Balie) Ianthe Mosselman grote schrijvers over hun werk. Dinsdag 24 mei wordt Vonne van der Meer in een diepte-interview bevraagd over haar werk aan de hand van fragmenten. Wat maakt een goed verhaal? Welke rol speelt geloof in haar werk? Aan welke levensvragen beantwoordt de literatuur?

Vonne van der Meer studeerde aan de Amsterdamse Theaterschool, schreef toneelstukken en heeft tien jaar geregisseerd. Ze debuteerde in 1985 met de verhalenbundel Het limonadegevoel en andere verhalen waar ze de Geertjan Lubberhuizenprijs voor ontving. Met de roman-in-verhalen Eilandgasten (1999) kreeg ze veel bekendheid. De afgelopen jaren verschenen Naar Lillehammer en Vindeling en komende maand verschijnt haar boek Gesprekken op maandag. Over de sacramenten.

In een interview met De Groene Amsterdammer zei van der Meer: ‘Ik geloof dat je altijd leven in je personage moet blazen, in al je personages, ook die op het eerste gezicht niet op je lijken, door er iets van jezelf in te leggen.’ Hoe doe je dat als schrijver? Dat ‘iets’ noemt ze something blue, maar wat is dat precies?

Het Grote Schrijversinterview
In deze serie interviewt programmamaker Ianthe Mosselman grote schrijvers die zij inspirerend vindt en die een imposant oeuvre hebben opgebouwd. Aan de hand van fragmenten wordt het publiek meegenomen door hun romans, verhalen en essays. Ze interviewde onder andere Astrid H. RoemerCharlotte Mutsaers en Saskia de Coster.

Datum: 24 mei 2022

Tijd: 20:00 uur

Locatie: De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam

Klik hier voor meer informatie en tickets.